Skip to content

Edward Barber ja Jay Osgerby perustivat maineikkaan studionsa vuonna 1996 valmistuttuaan maistereiksi Royal College of Artsista Lontoosta. Ensimmäinen tuote, jonka he suunnittelivat suunnittelutoimisto Trellick Tower -nimen alla oli Loop -pöytä vuonna 1997.

Barber ja Osgerbyn tutkimuslähtöinen suunnittelu on johtanut mallistojen suunnitteluun muun muassa Vitra-, B & B Italia-, Venini-, Cappellini-, Magis-, Swarovski-, Flos- ja Established & Sons -yrityksille sekä lukuisiin töihin niin yksityisiin kuin julkisiin kohteisiin. Kunniatohtorit Barber ja Osgerby ovat luennoineet kansainvälisesti ja isännöivät seminaareja muun muassa Ecalissa Sveitsissä ja Vitra -designmuseossa. Heidän töitään pidetään pysyvissä kokoelmissa ympäri maailmaa, mukaan lukien Lontoon V&A -museo, New Yorkin Metropolitanin taidemuseo, Lontoon Designmuseo ja Chicagon taideteollisuusinstituutti. Barber ja Osgerby perustivat vuonna 2001 oman studionsa lisäksi Universal Design Studion, joka tunnetaan nyt yhtenä maailman innovatiivisimmista, arkkitehtuurin, sisustuksen ja näyttelyn suunnittelun alalla toimivista design-toimistoista. Vuonna 2012 he käynnistivät MAP-strategiapohjaisen teollisuustutkimustudion, joka perustuu Barber ja Osgerbyn luovaan ja kaupalliseen taitoon tarjota suunnittelulähtöistä intuitiota, luovaa johtamista sekä tutkimusta kunnianhimoisille asiakkaille. Edward Barber pitää Showroomin avaavan keynote-puheenvuoron.

Keynote
KE 13.9.2017 klo 10.30

Flemming Rafn Thomsen on tanskalaisen arkkitehtitoimisto Tredje Naturin perustaja ja osakas ja vastuussa yrityksen City & Nature, Unite! -hankkeen taiteellisesta kehityksestä. Flemmingia kiehtoo mahdollisuudet, joita antroposeeninen luonto tarjoaa meille ja haluaa romuttaa syvälle juurtuneet käsitykset kaupungin ja luonnon kahtiajaosta. Hänen mukaansa luonnon ja kaupungin tulee oppia toisiltaan niin, että ihmiset, arkkitehtuuri ja luonto ovat symbioosissa keskenään, keskiössä kaupungin mahdollistama ihmisten hyvinvointia tukeva elämä.

Keynote: NATURE FIRST
KE 13.9.2017 klo 18.00

tredjenatur.dk

flemming_DSC6909-(1)

Flemming Rafn Thomsen

Mike Lydon on Miamissa, New Yorkissa ja San Franciscossa toimivan kansainvälisen ja palkitun suunnittelu- ja tutkimusfirman johtaja. Mike Lydon ja Tony Garcia saivat vuoden 2017 Seaside-palkinnon ja kirjoittivat yhdessä teoksen Tactical Urbanism: Short-term Action for Long-term Change (Island Press, 2015), jonka Planetizen on nimennyt vuoden 10 parhaan suunnitteluteoksen joukkoon.
Lydon on suorittanut alemman korkeakoulututkinnon amerikkalaisen kulttuurin opinnoissa Bates Collegessa ja kaupunkisuunnittelun maisteritutkinnon Michiganin yliopistossa. Hän asuu Brooklynissa New Yorkissa ja rohkaisee ihmisiä vaihtamaan neljä pyörää kahteen pyörään.

Keynote
TO 14.9. klo 17.30

Keller Easterling on amerikkalainen arkkitehti, kirjailija sekä Yalen yliopiston professori. Hänen viimeisin kirjansa ‘Extrastatecraft: The Power of Infrastructure Space’ (Verso, 2014), tutkii globaalia infrastruktuuria vallankäytön välineenä. Toinen tuore teos ‘Subtraction’ (Sternberg, 2014), analysoi kriittisesti tilallisia käytäntöjä, rakennusten purkamista ja kuinka kääntää kehityskone tuottoisaksi. Kirjailijan muita julkaisuja ovat ‘Enduring Innocence: Global Architecture and its Political Masquerades’ (MIT, 2005) and ‘Organization Space: Landscapes, Highways and Houses in America’ (MIT, 1999). Keller Easterlingin tutkimus ja julkaisut olivat mukana Venetsian Biennaalissa vuonna 2014 ja hän kiertää säännöllisesti luennoimassa ja pitämässä näyttelyitä ympäri maailmaa. Easterlingin töitä on ollut esillä useissa näyttelyissä ympäri maailmaa, mm. Venetsian ja Rotterdamin biennaaleissa sekä Storefront for Art and Architecture ja Architectural League -tapahtumissa New Yorkissa.

Keynote
PE 15.9.2017 klo 17.00

kellereasterling.com

keller_easterling_portrait14

Keller Easterling

Masao Kobayashi on japanilainen MIYADAIKU, japanilaiseen vanhaan temppelinrakentamiseen erikoistunut temppelipuuseppä. Hän toimii johtajana ja opettajana TORYO IKUSEI GAKKO -koulussa, jossa temppelipuuseppiä koulutetaan perinteiseen japanilaiseen käsityötaitoon.

MIYADAIKU tarkoittaa japanilaista erikoispuuseppää. MIYADAIKU käyttää erikoistarkkaa ja huippulaatuista rakentamistekniikkaa temppelien rakentamiseen. Mestarillisen tekniikan avulla temppeleistä tulee kestäviä ja ne pysyvät pystyssä tuhansia vuosia maanjäristyksistä ja luonnonkatastrofeista huolimatta. MIYADAIKU käsittelee puuta elävänä materiaalina, jokaisen puun luonne huomioiden. Liitokset ”kizami” tehdään ilman metallisia osia. Eri muotoja yhdistelemällä syntyy satoja erilaisia liitoksia.

MIYADAIKUn taidot periytyvät suullisesti mestarilta oppipojalle. Aikaisemmin Japanissa on ollut useita satoja MIYADAIKU-virtuooseja, mutta nykyään enää alle sata. Temppelirakentamisen tekniikka on harvinaislaatuista japanilaista käsityökulttuuriperimää, jonka siirtäminen seuraaville sukupolville on erittäin tärkeää.

Keynote: Masao Kobayashi – temppelirakentamisen mestari
TO 14.9.2017 klo 14.00 

temppeli

Miryon Ko, Executive Officer, Communications & Programs, 21_21 DESIGN SIGHT. Born in Tokyo in 1979. Graduated from International Christian University (History of Art and Archeology Major) in 2002, after studied at Paris-Sorbonne University in France. Completed Master’s Degree (Environmental Design Major) as well as Architecture and Urban Design Program at the Graduate School of Media and Governance, Keio University in 2004, while working as assistant to curator at the Vitra Design Museum in Germany.

Joined Miyake Design Studio in 2006. Is in charge of public relations and communications of 21_21 DESIGN SIGHT since its establishment in 2007 till today. Also responsible for program managements and external affairs in recent years. Became Executive Officer of 2121 DESIGN SIGHT INC. in 2017, at the occasion of the10th anniversary of 21_21 DESIGN SIGHT and opening of Gallery 3. Qualified curator of the Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology-Japan.

Keynote: From “Chocolate” to “Athlete”: 10 Years at 21_21 DESIGN SIGHT
WED 13.9.2017 at 3.30pm

Myrio_Ko_2121

Sisustusarkkitehti Vertti Kivi on johtanut 20 hengen toimistoaan vuodesta 1995. Hänen johdollaan dSignissa on suunniteltu Suomeen ja ulkomaille yli 1000 projektia yritysilmeistä ravintola-, työ- ja liiketiloihin. dSignin toimistusjohtajana ja pääsuunnittelijana Vertti Kivi on mukana kaikissa dSignin tekemissä suunnitteluprojekteissa ja vastaa, että jokainen projekti vastaa toiveita niin visuaalisesti, toiminnallisesti kuin tuotannollisestikin.

Vertti Kivi on mukana Lunch Talks -tilaisuudessa ke 13.9.2017 klo 12.00

dsign.fi

vertti_kivi_DSC_8296_small

Vertti Kivi

Joanna Laajisto on sisustusarkkitehti, suunnittelija ja helsinkiläisen suunnittelutoimisto Studio Joanna Laajiston perustaja. Suunnittelutoimisto työskentelee erilaisten kaupallisten ympäristöjen, kuten vähittäiskaupan ja ravintola- ja työtilojen sekä tuote- ja konseptisuunnittelun parissa.

Studio Joanna Laajiston työt on huomattu laajasti sekä kotimaisissa että kansainvälisissä medioissa pitäen sisällään suunnittelukohteita ympäri Pohjoismaita sekä Eurooppaa.

Joanna Laajisto on mukana Lunch Talks -tilaisuudessa ke 13.9.2017 klo 12.00

joannalaajisto.com

 

 

Joanna_Laajisto_Final_Lores_3-(2)

Joanna Laajisto

Petra Majantie on Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut sisustusarkkitehti ja huonekalusuunnittelija. Hänellä on ollut vuodesta 1995 lähtien oma toimisto, Studio Petra Majantie. Viime vuonna Petra Majantie sai Vuoden sisustusarkkitehti 2016 -tittelin (SIO). Studio Petra Majantien työkenttä pitää sisällään sisustuksia, kokonaiskonsepteja, kalusteita, valaisimia, tv- lavastuksia, näyttelyarkkitehtuuria sekä restaurointikohteita.

Petra Majantie on mukana Lunch Talks -tilaisuudessa ke 13.9.2017 12.00

petramajantie.fi

Petra-Majantie-1

Petra Majantie

Paula Bello (D.A. in global design processes) toimii designkonsulttina sekä osakkaana kansainvälisessä Livework -muotoiluagentuurissa. Paula Bello on globaaleista designprosesseista väitellyt taiteen tohtori, joka on toiminut pitkään johtajana erilaisissa muotoiluprosesseissa mm. hissiyhtiö KONEessa. Bello toimii lisäksi johtokunnan puheenjohtajana kiinteistö- ja hotellialan perheyrityksessä sekä neuvonantajana lukuisissa startup-yrityksissä.

Paula Bello on mukana Lunch Talks -tilaisuudessa pe 15.9.2017 klo 12.00

liveworkstudio.com

paula_bello_2015

Paula Bello

Mikko Koivisto toimii asiakaskokemusjohtajana, johtavana palvelumuotoilijana sekä osakkaana Hellon-palvelumuotoilutoimistossa. Hän valmistui teolliseksi muotoilijaksi Aalto-yliopistosta vuonna 2007.

Koiviston työ Hellonissa koostuu muotoiluhankkeiden johtamisesta, myyntiprosesseihin osallistumisesta, menetelmien kehittämisestä ja strategisesta työstä yrityksen hallituksessa. Hänen vastuullaan on Hellonin asiakaskokemus.

Mikko Koivisto voitti vuoden 2017 Ornamo-palkinnon.

Mikko Koivisto on mukana Lunch Talks -tilaisuudessa pe 15.9.2017 klo 12.00

hellon.com

mikko_koivisto_1276_1914

Mikko Koivisto

Erno Forsström työskentelee kansainvälisessä  palvelumuotoilu- ja innovaatioyritys Fjordissa Visual Design Lead -nimikkeellä. Työssään Erno luo kokemuksia ja tuotteita ajankohtaisille brändeille tutkimalla taiteen, kulttuurin ja teknologian rajapintoja. Hän löytää inspiraationsa näiden loputtomista mahdollisuuksista ja rajojen rikkomisesta.

Ernon mukaan onnistuneet kokemukset yhdistelevät kokonaisvaltaista ymmärrystä tarinankerronnasta, muotoilusta sekä teknologiasta. Vaikutuksen aikaansaamiseksi ei riitä, että ideat ovat isoja ja rohkeita, vaan tarvitaan myös ammattitaitoa ja uskallusta nousta esiin ja olla erilainen. Erno uskoo rehellisiin ja merkityksellisiin ratkaisuihin ja pyrkii aina luomaan jotain uutta.

Erno Forsström on mukana Lunch Talks -tilaisuudessa pe 15.9.2017 klo 12.00

fjordnet.com

erno_forsstrom

Erno Forsström

Inari Virkkala (s.1984) on kiinnostunut rakennetun ympäristön sosiaalisista vaikutuksista. Hän on Uusi Kaupunki -arkkitehtuurikollektiivin toimitusjohtaja sekä yksi perustajista. Kollektiivilla on yli 40 arkkitehtijäsentä Suomessa sekä Norjassa.

Inari on työskennellyt johtavissa arkkitehtitoimistoissa, kuten Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy:ssa, Arkkitehtuuritoimisto Kimmo Lylykangas Oy:ssa sekä Architecture for Humanity ja Raumlaborberlin -toimistoissa San Franciscossa ja Saksassa. Inari on suunnitellut ja toteuttanut yhdessä Komitu Architects (Aaltonen-Hovila-Kassi-Koivisto-Suomi-Virkkala) -työryhmän kanssa Kouk Khleang -nuorisokeskuksen Kambodžaan. Kyseessä on ekologinen oppimiskeskus, joka tarjoaa koulutusmahdollisuuksia nuorille Phnom Penhin kaupungissa.

Inari Virkkala on mukana Architects on Architects -keskustelussa pe 15.9.2017 klo 15.15

virkkaladevocht.fi

inari_virkkala_sofia_de_vocht

Inari Virkkala

Ville Hara on Helsingissä toimiva arkkitehti. Avanto Arkkitehdit Oy perustettiin 2004 Ville Haran ja Anu Puustisen voitettua Pyhän Laurin kappelin avoimen kilpailun. Toimisto on ottanut osaa kilpailuihin sekä Suomessa että ulkomailla ja voittanut useita palkintoja. Toimiston töitä on julkaistu laajasti sekä kotimaisessa että kansainvälisessä lehdistössä mukaan lukien alan johtavat julkaisut ja niitä on esitelty useissa eri näyttelyissä mm. neljä kertaa Venetsian biennaalissa.

Avanto nimenä kertoo toimiston suunnittelufilosofiasta. Avanto Arkkitehdit haluavat eläytymällä käyttäjän rooliin luoda tunteita herättäviä tiloja. Pelkkien fyysisten rakennusten suunnittelun sijaan toimisto haluaa parantaa ihmisten elämänlaatua arkkitehtuurin keinoin. Toimiston suunnittelemat ympäristöt ovat kokemuksellisia, tiloissa liikkuminen on elämys. Osakkaat nauttivat luonnosta ja haluavat antaa saman mahdollisuuden tuleville sukupolville – avantoja tulee olla myös tulevaisuudessa. Avanto haluaa tehdä kestävää arkkitehtuuria, sanan monessa mielessä.

Ville Hara on mukana Architects on Architects -keskustelussa ke 13.9.2017 klo 14.30

avan.to

ville_hara_avanto

Ville Hara

Helena Sandman on yksi arkkitehtitoimisto Hollmén Reuter Sandmanin ja Ukumbi-järjestön perustajista. Järjestö on vuodesta 1995 lähtien toiminut etupäässä Afrikan vähävaraisten yhteisöjen hyväksi. Organisaation työtä esiteltiin vuonna 2016 kolmannen kerran Venetsian arkkitehtuuribiennaalessa.

Helena Sandman tekee parhaillaan tohtorinväitöskirjaa Aalto-yliopistossa. Hänen tutkimusaiheensa on kehitysmaiden nopeasti kasvavien kaupunkien asuntotuotanto, ja tutkimuksessa keskitytään kodin merkitykseen sekä asukkaiden muutosprosessiin osallistumiseen.

Helena Sandman on mukana Architects on Architects -keskustelussa  ke 13.9.2017 klo 14.30

hollmenreutersandman.com

Helena_Sandman_photo_Ion_

Helena Sandman

Hilla Rudanko on helsinkiläinen arkkitehti, joka on työskennellyt ja opiskellut Helsingissä (Aalto), Zürichissä (ETH) ja New Yorkissa (Columbia) ja valmistunut Aalto-yliopistosta arkkitehdiksi vuonna 2011. Hilla työskentelee nykyään yhdessä Anssi Kankkusen kanssa perustamassaan Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen -toimistossa.

Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen on Helsingissä sijaitseva kansainvälinen arkkitehtuuritoimisto. Yhtiön perusti vuonna 2010 kaksi yhteistyökumppania, Hilla Rudanko ja Anssi Kankkunen, joilla on vahva kansainvälinen kokemus yrityksistä joihin lukeutuu Herzog & de Meuron Architects Baselissa ja Interboro Partners New Yorkissa. Studio on menestynyt arkkitehtuurikilpailuissa kansainvälisesti ja työskentelee asiakkaiden kanssa eri puolilla maailmaa. Toimiston töihin lukeutuu projekteja yksityisistä kodeista laajoihin julkisiin rakennuksiin ja kaupunkisuunnittelutehtäviin. Parhaillaan toimisto suunnittelee mm. Sipoonlahden koulukampusta Sipooseen sekä Tuomarinkulman puukerrostaloa Poriin.

Hilla Rudanko on mukana Architects on Architects -keskustelussa to 14.9.2017 klo 15.00

rudanko-kankkunen.com

hilla_rudanko

Hilla Rudanko

Marco Steinberg on strategiseen muotoiluun keskittyneen Snowcone & Haystack -toimiston perustaja ja auttaa työssään valtiota, hallitusta ja johtajia innovaatioprosesseissa. Hänen asiakkaisiinsa lukeutuu niin hallituksia, kuntia, voittoa tavoittelemattomia organisaatioita kuin satunnaisia yrityksiäkin. Ennen toimiston perustamista Marco toimi strategisen muotoilun johtajana Sitrassa.

Vuosina 1999-2009 Marco toimi Apulaisprofessorina Harvard Design Schoolissa, jossa hän johti useita merkittäviä tutkimus- ja innovaatiohankkeita. Marcolla on laaja kokemus julkisen sektorin strategisten muutosten neuvonantajana ja hän on julkaissut laajasti muotoilun ja innovaatioiden alalla.

Marco Steinberg toimii tällä hetkellä mm. Suomen Arkkitehtuurimuseon hallituksen puheenjohtaja, Design Driven City -hankkeen hallituksen jäsenenä sekä lukuisten julkisten, yksityisten ja akateemisten organisaatioiden neuvonantajana.

Marco Steinberg esiintyy Showroomin lavalla ja alustaa Keller Easterlingin keynote-puheenvuoroa pe 15.9.2017 klo 16.45

snowcone.fi

Marco_Steinberg-8

Marco Steinberg

Elina Alatalo on arkkitehtuurin tutkija, joka on kiinnostunut itseohjautuvista prosesseista kaupungeissa. Hän on yksi Mushrooming -palvelun perustajista, joka on nyt seitsemän vuotta toiminut yhteisöllisiin työtiloihin keskittynyt verkosto. Mushrooming-palvelun voi nähdä itseohjautuvana kokeiluna, joka ilmentää ruohonjuuritasolta kumpuavaa urbanismia, jossa tuetaan itsenäisten ja jaettujen työtilojen verkostoa ja joka on pikku hiljaa kasvanut laajamittaiseksi ilmiöksi.

Parhaillaan Elina työskentelee osana Dwellers in Agile Cities -tutkimusprojektia, joka tutkii sitä kuinka kaupunkilainen voi toimia keskeisenä kaupunkikehittämisen ja muutoksen ajurina. DAC on Suomen Akatemian vuosina 2016-2019 rahoittama Strategisen Tutkimuksen hanke, josta voit lukea lisää osoitteessa agilecities.fi.

Elina Alatalo esiintyy Showroomin lavalla ja alustaa Mike Lydonin keynote-puheenvuoroa to 14.9.2017 klo 17.00 Alustus on englanniksi. 

Timo Hämäläinen on kaupunkikehityksen kysymyksiin erikoistunut suunnittelumaantieteilijä, konsultti ja ruohonjuuritason vaikuttaja. Timo kirjoittaa suomalaisesta kaupunkikehittämisestä The Guardianin maailman parhaiden kaupunkiblogien joukkoon nostamassa From Rurban to Urban -blogissaan. Lisäksi hän on yksi Pro Helsinki 2.0 -varjoyleiskaavan tehneen Urban Helsinki -kollektiivin perustajista. Timo on työskennellyt lukuisissa projekteissa, joissa yhdistellään ajankohtaista tietoa vetovoimaisten kaupunkien suunnittelun tueksi.

Timo Hämäläinen esiintyy Showroomin lavalla ja alustaa Mike Lydonin keynote-puheenvuoroa to 14.9.2017 klo 17.15

urbanfinland.com

Timo-Hämäläinen

Timo Hämäläinen

Sami Rintala on toinen Rintala Eggertsson Architects -toimiston perustajista. Norjassa toimiva yritys on keskittynyt huonekalusuunnitteluun, julkiseen taiteeseen, arkkitehtuuriin sekä kaupunkisuunnitteluun. Sami Rintala on opiskellut arkkitehti Juhani Pallasmaan johdolla ja on sen myötä omaksunut hänen fenomenologisia ja poikkitieteellisiä ajatuksiaan.

Sami Rintala on kiertänyt opettamassa ja vetämässä käytännönläheisiä työpajoja useissa taide- ja arkkitehtuurikouluissa ympäri maailmaa. Hän on toiminut Trondheimin ja Oslon yliopistojen arkkitehtuurin professorina ja vierailevana professorina Cornell, TU Vienna, Westmister London, Fay Jones Arkansas, Skopje Macedonia, Ljubljana Slovenia, Tallinn Art Academy Estonia and Umeå Sweden -yliopistoissa.

Sami Rintala on mukana Mobile Home -keskustelutilaisuudessa pe 15.9.2017 klo 14.00

ri-eg.com

Sami_Rintala_photo_Tommaso-Nova

Sami Rintala

Harry Charrington on arkkitehti sekä Westminsterin yliopiston Arkkitehtuurin laitoksen professori. Hän on opiskellut arkkitehtuuria Cambridgen yliopistossa, jossa hän väitteli tohtoriksi sekä perusti Scroope: Cambridge Architectural Journal -julkaisun.

Harry Charrington on yhdistellyt arkkitehtuurin käytäntöjä ja teorioita sekä Britanniassa että Suomessa, jossa hän opiskeluaikoinaan työskenteli Alvar Aallon ateljeessa Elissa Aallon ja myöhemmin Yrjö Suonton ohjauksessa. Harry on modernismin asiantuntija, joka on julkaissut laajasti Alvar Aallon töistä ja vaikutuksesta. Suullisten keskustelujen pohjalta toteutettu historiikki Alvar Aallon ateljeesta ‘Alvar Aalto: the Mark of the Hand’ voitti RIBA President’s Award for Research -palkinnon vuonna 2012, ja vuonna 2016 Harry osallistui kirjan ‘Artek & the Aaltos’ tekoon.

Harry Charrington on mukana Mobile Home -keskustelutilaisuudessa pe 15.9.2017 klo 14.00

westminster.ac.uk/about-us/our-people/directory/charrington-harry

Harry Charrington

Sisustusarkkitehti SIO, taiteen maisteri Hanni Koroma on suunnitellut yli sata julkista tilaa sekä yksityisasuntoa Suomessa ja ulkomailla. Työssään hän yhdistää taidokkaasti funktionaalisuuden ja estetiikan arvot ajattomiksi kokonaisuuksiksi.

Jouni Heinänen on maisema-arkkitehti, joka työskentelee tiimipäällikkönä Helsingin kaupunkiympäristön toimialan kaupunkitila- ja maisemasuunnittelupalvelussa. Palvelu vastaa viheraluejärjestelmän ja julkisten ulkotilojen yleispiirteisestä suunnittelusta, kaupunkisuunnittelun maisema-asiantuntemuksesta ja puistojen toteutussuunnittelusta.

Jouni Heinänen on mukana Lunch Talks -tilaisuudessa to 14.9. klo 12.00.

 

Mari Kemppinen toimii YIT:llä taidekoordinaattorina. Sitä ennen hän on tehnyt jo pitkään aiheen parissa töitä, mm. toiminut sihteerinä Merrasjärven alueen taidekonseptikilpailussa Lahdessa ja Keski-Pasilan Frediakanterassin taidekilpailussa. Taidekoordinaattori on YIT:n sisällä apuna taiteeseen liittyvissä hankkeissa, ideoi uusia projekteja ja luo verkostoja. Kemppisen juuri valmistunut gradu käsittelee taiteen roolia asuinalueiden rakentamisessa.

Aleksi Pahkala työskentelee tällä hetkellä Helsinki Marketingissa MyHelsinki.fi -konseptin parissa. Aleksi on myös aktiivinen kaupunkikulttuurin ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen saralla sekä musiikkimies. Monet muistavat hänet myös Radio Helsingistä, jossa hän työskenteli yli 15 vuotta. Aleksi Pahkala toimii tapahtuman puheohjelman juontajana.

 

Aleksi Pahkala, kuva: Pentti Hokkanen